Info Luncavita
Mestesuguri traditionale

Meșteșuguri populare în comuna Luncavița

Meșteșuguri populare în comuna Luncavița

Meșteșuguri populare în comuna Luncavița

Comuna Luncavița este o adevarată vatră de cultură populară, cu meștesuguri străvechi transmise din generație în generație.

Meșteșugurile luncăvițene, având ca izvor de viață ceea ce natura a oferit (apa a dat culoarea și multă materie primă, pământul a dat hrană și lut, muntele a dat frumusețea sălbatică a animalelor și a ocrotit, cadrul ca un întreg a dat istorie și credința) fac din Luncavița un punct de atracție turistică reală, care se dorește a fi sursa de dezvoltare a comunității alături de practicarea meșteșugurilor tradiționale.

Pentru păstrarea și promovarea tradiției locale și bunăstarea cetățenilor, în anul 2015 administrația locală a implementat un proiect finanțat prin POSDRU, proiect prin care un număr de 60 de persoane au fost calificate profesonal în meserii precum meșteșugul împletiturilor din papură, țesătorie manuală și modelator ceramică. Dintre aceștia, un număr de 13 persoane s-au autorizat pentru a desfășura activitate economică pe meșteșugul respectiv.

Meșteșugurile, identificate ca parte a sufletului luncăvitean, se completează unul pe celalalt prin îndeletniciri ce țin de moștenirea culturală|


Afișeazăharta

....